Повідомлення про обробку персональних даних

Відповідно до пунктів 1, 2 частини другої статті 8, частини другої статті 12 Закону України «Про захист персональних даних» ГО «Центр проектних ініціатив «ДІРЕКТ» повідомляє про володільця, розпорядника, місцезнаходження, склад і мету збору персональних даних, що обробляються за допомогою програмних засобів на веб-сайті центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/), третіх осіб, яким передаються такі персональні дані, та права суб’єкта персональних даних. 

  1. Володільцем персональних даних, що обробляються за допомогою програмних засобів на веб-сайті центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/), є держатель веб-сайту центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса – ГО «Центр проектних ініціатив «ДІРЕКТ» (ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України – 43177047; місцезнаходження: Україна, 65017, Одеська обл., місто Одеса, ВУЛИЦЯ БРЕУСА, будинок 63/1, квартира 327; номер контактного телефону: +38 (063) 182-12-81). 
  2. Розпорядником персональних даних є ТОВ “ХОСТПРО ЛАБ” (ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств, установ і організацій України – 42591377; місцезнаходження: 02094, м.Київ, Дніпровський район, вулиця Юрія Поправки, будинок 4/39-А, офіс 379, номер контактного телефону – +38 (044) 585-77-96). 
  3. Місцезнаходження персональних даних: дата-центр 02094, м.Київ, Дніпровський район, вулиця Юрія Поправки, будинок 4/39-А, офіс 379. 
  4. До складу персональних даних включаються: 

– прізвище, ім’я, по батькові; 

– номери контактних телефонів;

– електронна пошта;

– назва підприємства, або бренду; 

– інформація про товари та послуги підприємства;

– інші персональні дані, які можуть передаватися суб’єктом персональних даних.

 

Зазначені вище відомості передаються до веб-сайту центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/) суб’єктом персональних даних (його представником) відповідно до визначеної мети обробки (збору) персональних даних. Під обробкою персональних даних розуміється будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних, що здійснюються за допомогою програмних засобів веб-сайту центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/).

Метою обробки (збору) персональних даних є: 

– надання суб’єкту персональних даних послуг щодо доступу до інформаційних матеріалів на веб-сайті ццентру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/); 

– створення та забезпечення функціонування електронного кабінету суб’єкта персональних даних на веб-сайті центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/); 

– надання послуг з інформування громадян про різноманітні аспекти здійснення господарської діяльності на веб-сайті центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/); 

– надання підтримки та допомоги у використанні послуг та придбанні товарів на веб-сайті центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/);

– обробка замовлень суб’єкту персональних даних та доставки товарів;

– відправка листів з новинами, оновлення, пропозиціями рекламного характеру за допомогою електронної пошти та месенджерів; 

– надання знижок та інших привілеїв;

– спілкування з суб’єктом персональних даних.

Також проводиться автоматичний збір інформації (в тому числі про IP-адресу суб’єкта персональних даних, веб-сторінки на веб-сайті центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/) для створення та аналізу статистики користування послугами та сервісами веб-сайту, а також в цілях безпеки веб-сайту центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/)

  1. На веб-сайті центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/) можуть бути розміщені посилання на інші веб-сайти, в тому числі на соціальні мережі. В такому випадку не встановлюються правила обробки персональних даних, які можуть збиратися на таких веб-сайтах та соціальних мережах і ГО «Консультаційний центр підтримки малого та середнього бізнесу» не відповідає за обробку персональних даних. Для отримання більш детальної інформації суб’єкт персональних даних може ознайомитися з правилами приватності відповідних веб-сайті та соціальних мереж. 
  2. Третіми особами, яким передаються персональні дані, що обробляються, є: 

– державні органи, органи влади Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, що належать до сфери їх управління, виконавці житлово-комунальних послуг, яким персональні дані, що обробляються, передаються згідно з визначеним законодавством порядком взаємодії між веб-сайтом центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/) та провайдерами CRM-систем для управління відносинами з користувачами веб-сайту центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/), провайдерами платіжних послуг для обробки платіжних даних у разі оплати послуг, що пропонуються на веб-сайті центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/) та іншими електронними інформаційними ресурсами; 

– підприємства, установи та організації які реалізують спільні партнерські проекти спільно з ГО «Центр проектних ініціатив «ДІРЕКТ»  та надають відповідні послуги для суб’єктів персональних даних про що, ми попереджаємо заздалегідь; 

– провайдеру CRM-системи для управління відносинами з користувачами веб-сайту центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/);

– провайдери платіжних послуг для обробки платіжних даних у разі оплати послуг, що пропонуються на веб-сайті центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/).

Передача персональних даних іноземним суб’єктам відносин, пов’язаних з персональними даними (транскордонна передача персональних даних) не здійснюється.

  1. Персональні дані зберігаються ГО «Центр проектних ініціатив «ДІРЕКТ» протягом строку функціонування електронного кабінету суб’єкта персональних даних на веб-сайтом центру підтримки підприємців Дія.Бізнес Одеса (https://diia-business-odesa.com/), але не довше 5 років, якщо законодавством не визначено інший строк їх зберігання.

Згідно з частиною другою статті 8 Закону України «Про захист персональних даних» суб’єкт персональних даних має право: 

1) знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом; 

2) отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані; 

3) на доступ до своїх персональних даних; 

4) отримувати не пізніше як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних; 

5) ставити вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних; 

6) ставити вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними; 

7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи; 

8) звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду; 

9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних; 

10) знати механізм автоматичної обробки персональних даних; 

11) на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.